Termékek

InfiRay AT600 640×512 14µm automata testhőmérséklet mérő hőkamera állomás
2020-06-12
InfiRay Saim SCT35 hőkamera céltávcső
2020-06-12

InfiRay FL 25R hőkamera távolságmérővel

850.000 Ft

– 25 mm fókusztávolságú objektív, manuális fókusz
– 384×288 pixeles érzékelő, 12 µm-es pixelméret
– 1.7 – 6.8-szoros nagyítás (1.7x optikai, 1 – 4x digitális)
– észlelési távolság (emberalak): 973 m
– lézeres távmérés akár 600 méterig
– WiFi, beépített memória
– iránytű, mozgás érzékelő

Vadászati célú használat szabályai leírásban.

Érdekel
Cikkszám: IRAFL25R Kategória:

Magyarországon és az EU egyes országaiban az éjjellátó és hőkamera termékek vadászati célú használata korlátozott, a szálkereszttel rendelkező, és/vagy célzásra alkalmas eszközök használata tiltott. Kérjük tájékozódjon az adott országban érvényes szabályozásról és kövesse annak változásait.

Az Iray – InfiRay Finder FL 25R hőkamera csúcstechnológiás fejlesztései, úgymint digitális iránytű, mozgás érzékelő, vagy az akár 600 méterig remekül használható lézeres távmérő (nem távolságbecslő!) új ligába léptetik a kereső hőkamera fogalmát. Az újdonság lehetővé teszi a legkisebb hőforrások észlelését és megfigyelését bármely napszakban. Az új, rendkívül kompakt méretű hőkamera család egy kézzel is könnyen használható kamerái kristálytiszta képet adnak – köszönhetően a számtalan beállítási lehetőségnek. Kiválóan használhatóak vadászatok során cserkelésre, utánakeresésre és állatok megfigyelésére. A vadászati célú felhasználáson kívül rendkívül nagy hatékonysággal alkalmazhatóak biztonságtechnikai célokra, mentési és keresési feladatokra.

A fejlesztők célja az volt, hogy megtalálják az ideális kompromisszumot a lehető legkisebb házba építhető legnagyobb tudás és a kényelmes használhatóság között. A jól eltalált felületi bordázás, a jó fogás és a kiváló anyagminőség új élmény lesz minden felhasználónak.

Az 1280×960 pixel felbontású LCOS kijelzőn jól észrevehető és rendkívül részletesen megfigyelhető bármilyen állati és az emberi test által kibocsátott hőforrás. Az 50 Hz-es képfrissítés folyamatos, teljes mértékben akadásmentes képet biztosít. Egy különleges intelligens algoritmus csökkenti a képzajt és még könnyebben felismerhetővé teszi a hőforrásokat.  A 25 mm-es fókusztávolságú objektívnek és 384×288 pixel felbontású 12 µm-es érzékelőnek köszönhetően sokféle felhasználási módhoz optimális a látómező, új szintre lépett az érzékenység. A manuális fókusz segítségével mindig tűélesre állítható a kép.

Használata rendkívül egyszerű. Új, ergonomikus házának köszönhetően egy kézzel is könnyen tartható, miközben a felhasználó másik keze szabadon marad. A kézre álló gombok segítségével a többlépcsős menü könnyen vezérelhető. A bekapcsoláshoz szükséges idő rövidebbé vált, így szükség esetén azonnal használatra kész. A főkapcsoló rövid megnyomásával készenléti állapotba helyezhető, amiből azonnal hadra fogható. A felhasználó választhat automatikus és manuális kalibráció közt is. Vízálló, ezért bármilyen időjárási körülmények között  megállja a helyét.

A kétlépcsős menürendszer optimális felépítésű. Gyorsmenüből, rövid gombnyomásokkal érhetőek el a megfigyelés során gyakran használt beállítások a kép, szín, fényerő, és képrögzítés funkciók, míg a főmenüben kereső hőkamerához képest eddig nem látott módon szabható személyre a kamera. A 2x-es, 3x-os és 4x-es digitális nagyítás segítségével a részletek könnyebben megfigyelhetővé válnak. Fekete kiemelés, fehér kiemelés, piros kiemelés és pseudo (színes) üzemmód segíti a felhasználót a különböző terep és hőmérsékleti viszonyok között a feladatnak megfelelő optimális érzékelésben. Beépített Wifi jeladó és egy mobiltelefonos alkalmazás telepítésével a látott kép Android és IOS eszközökre is továbbítható, és az alkalmazás telefonos kezelőfelületén keresztül a telefon belső memóriájába rögzíthető.

Fontos újdonság, hogy a készülék szoftvere az applikáción keresztül mindig napra készen tartható.

beépített 16 GB-os memóriára álló és mozgóképek is rögzíthetőek. Egyszerűen, alap képernyőről egy gombbal kezelhető a fotó és videó készítés funkció. Megjelent a videó közbeni fénykép rögzítés funkció is. Ami jelentős újdonság az új hőkamera család esetében, hogy USB-C csatlakozóval számítógépre kötve az az eszközt azonnal háttértárnak ismeri fel, így a megfelelő dátummal ellátott almappák között lényegesen egyszerűbbé vált a keresés.

Az új funkciók számtalan helyzetben bizonyulhatnak hasznosnak. A beépített lézeres távolságmérő akár 600 méterig szinte méter pontossággal tudatja a megfigyelt objektum helyzetét, de nagytestű vad helyzete is pontosan mérhető egy fokkal kisebb távolságokon. A digitális iránytű is értékes hozzáadott információ lehet a terepen.

beépített akkumulátorral akár 6 órán keresztül folyamatosan és gazdaságosan üzemeltethető. Standby üzemmód segítségével a kijelző kikapcsolható, majd egy gombnyomással azonnal újra bekapcsolható. Automat kikapcsolás funkció is beállítható. Nem kell bajlódni a lemerült elemek cseréjével. A készülék USB – USB-C töltőkábel segítségével számítógépről, vagy bármilyen mobil telefonos adapter segítségével 230 V-os hálózati csatlakozóról tölthető.

* A WiFi funkció csak az akkumulátor kímélő mód kikapcsolása után aktiválódik!

Az éjjellátókat és hőkamerákat hivatásos vadászoknak ajánljuk munkaköri feladataik ellátásához! A törvény rendelkezése szerint elektronikus optikai eszköz vadászaton való használata a vadászat rendje megsértésének minősül!

Paraméterek

Objektív rendszer 25 mm-es gyújtótávolság, manuális fókusz
Nagyítás (alap) 1x
Digitális zoom 2x / 3x / 4x
Legkisebb nagyítás 1x
Legnagyobb nagyítás 4x
Szenzor kerámia VOX detektor 384×288, 12 µm-es pixelméret
Filmfelvétel van
Kijelző 1280×960 LCOS színes
Adat tárolás 16 GB beépített memória
Energiaellátás beépített Li-ion, újratölthető
Észlelési távolság Észlelés:
emberalak (1.7 x 0.5 m): 1298 m
Állvány csatlakozás 1/4 coll
Dioptria kompenzáció állítható
Képfrissítés 50 Hz
Kijelző szín üzemmódok Forró fekete, Forró fehér, Forró vörös, Vas, Színes (túl szaturált)
Látószög 10.5° x 7.9°
Legkisebb fókusztávolság 1m
Spektrális méréstartomány 8-14 μm
Ütésállóság 1m-ről történő leejtésig
Üzemidő akár 6 óra
Vízállóság IP66
Működési / tárolási hőmérséklet -20℃- +50℃ / -30℃- +60℃
Méretek 70 x 52 x 130 mm
Tartozékok hőkamera, USB-C töltő kábel, hálózati adapter, markolatpánt, nyakpánt, objektív tisztító kendő, használati útmutató, jótállási jegy
Színe fekete
Egyéb tulajdonságok Lézeres távmérés 600 méterig
NETD: 50mk@30℃;
Live video WiFi-n keresztül (akku kímélő üzemmód kikapcsolása esetén aktív);
fénykép és videó rögzítés;
PIP funkció
Tömeg 320g
Jótállás 3 év gyártói garancia, melyből 1 év forgalmazói jótállás

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„InfiRay FL 25R hőkamera távolságmérővel” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.